Tapety Materiál, ktorý sa s obľubou používa na oživenie jedno-tvárnych stien poväčšine v domácnostiach a komerčných priestoroch. KONTAKT

Tapety

Materiál, ktorý sa s obľubou používa na oživenie jedno-tvárnych stien poväčšine v domácnostiach a komerčných priestoroch. Existuje široká škála materiálov, farieb, štruktúr a vzorov, použitých pri výrobe tapiet. Predávajú sa vo väčšine v rolkách určitých rozmerov, najčastejšie však šírky 52 cm a dĺžky 10m. Luxusné tapety, prípadne tapety komplikovanejších materiálov a povrchových úprav majú zväčša iné rozmery a predávajú sa na bežné metre.

Na stenu sa nanášajú tapetárskymi lepidlami v závislosti od materiálu a gramáže tej ktorej tapety, v zvislých pásoch vedľa seba. Pokiaľ máme tapetu, ktorá má nejaký opakujúci sa vzor, lepí sa vedľa seba tak, aby bol vzor presne napasovaný – vždy je od výrobcu určený a vyznačený presný posun vzoru.
Použitie jednotlivých druhov i množstva vrámci interiéru je veľmi individuálne a závisí od dizajnérskeho štýlu a nálady, ktoré chceme v konkrétnom priestore docieliť.

Záclony
Zväčša priehľadný až polo-priehľadný textilný materiál, ktorý visí na oknách alebo v otvorených priestoroch ako dekorácia, zástena alebo plenta.
Závesy
Špeciálny druh dekoračnej aj funkčnej textílie, ktorý sa primárne používa ako doplnok v interiéri a ako pomôcka proti prenikaniu svetla cez okno do budovy alebo z budovy von.
Čalúnenie
Čalúnický materiál sa od dekoračného líši hlavne v jeho odolnosti, keďže je naň vyvíjaná omnoho vyššia záťaž.

Instagram CottonBlush

Nechajte sa inšpirovať novými interiérovými trendami!